loga45


mallorn-9.jpg Välkomna mallorn-9.jpg mallorn-9.jpg Planering mallorn-9.jpg mallorn-9.jpg This page in English mallorn-9.jpg mallorn-9.jpg Forodrims hemsida mallorn-9.jpg


Varmt välkomna till Forodrims 45 års-jubel.


mallorn-linje.jpg

mallorn-9.jpgSenaste nyheterna mallorn-9.jpg

Allmänna upplysningar

mallorn-9.jpgTid
Jublet tar sin början på kvällen den 26 maj och avslutas på eftermiddagen den 28 maj.

Torsdagen den 25 maj är det enligt urgammal tradition "Sommarens Portar". Alla är välkomna att deltaga, även om du inte kommer på till jubileet. Vi träffas straxt innan 14.00 vid Bellmanstatyn på Djurgården. Ta med picknick, något att sitta på, dräkt, musikinstrument eller sångbok. Vid frågor kontakta Brethil eller Túrin.

mallorn-9.jpgPlats
Festligheterna äger rum på Barnens Ö, närmare bestämt på Storgården och i Solsta-husen. Husen ligger som mest 250 meter från varandra och är omgivna av ängsmarker och grönområden. Det finns även tillgång till badplats med brygga.
Här finns en karta över området med midgårda namn på platser och hus.


mallorn-9.jpgDit och tillbaka igen
Till Barnens Ö kan man åka kollektivt med SL-trafiken. Busshållplatsen heter Barnens Ö Gård. Från Stockholm C tar det ungefär 2,5 timme. Exempelvis kan man ta blåbuss 676 kl 12:33 från Danderyds sjukhus (dit tar man sig lättast med tunnelbanans röda linje 14). Bussen ankommer Norrtälje busstation 13:30. Därifrån tar man buss 636 kl 13:48. Denna är framme vid Barnens Ö Gård kl 14:39.

Åker du bil är adressen Assöslingan 20 (Väddö). Det tar drygt en timme med bil från Stockholm C.

Det finns även en abonerad buss som kommer att avgå från Vasagatan 16 kl 13:00 den 26 maj. Om du vill åka med denna anmäler du detta till Curufin ([email protected]). Tur och retur kostar 150 kronor. Detta betalas senast den 14 maj till Forodrims konto.


mallorn-9.jpgBra att veta
Etikett
Följer man vanlig etikett klarar man sig bra i Forodrim. Men för att den som är ovan ska känna sig säkrare finns en samling råd och riktlinjer. Även den som är van kan ha behållning av att läsa den.

Klädsel
Man förväntas bära midgårda dräkt under hela jubileet. Varje uppriktigt försök godtages. Jubileet pågår i tre dagar, så tag med byten.
Var klädd och skodd för utevistelse i växlande väderlek. Det kan bli en del promenader även om du inte tänker vara med på några utomhusaktiviteter.

Att medtaga
Ta med lakan och handduk (det finns inget extra på plats).
Förutom detta och kläder bör du inte glömma att ta med:
mallorn-9.jpg Medicin du behöver. Det är långt till närmaste apotek och Forodrims Rådsfältskär har bara ett begränsat akutsortiment.
mallorn-9.jpg Pengar. Barbar kommer att ta kort.
mallorn-9.jpg Paraply. Höjs den lokala koncentrationen av paraplyer tillräckligt borde det inte bli något regn, och blir det ändå regn har man isåfall paraplyer.
mallorn-9.jpg Forodrims sångbok Parma Lindion, om du har ett exemplar (annars kan du köpa ett på marknaden).

Ambassader
Önskar ett inbjudet sällskap framföra en ambassad till Forodrim må önskemålet meddelas i så god tid som möjligt till ceremonimästaren ([email protected]). Det är under lördagens jubileumsceremonier som Forodrims Stora Råd kommer att mottaga ambassader.

Utbringa gillesskål eller hålla tal på banketten
Vår toastmaster under bankettmiddagen är Poledra. Om du vill utbring en gillesskål eller hålla ett tal under baketten kontaktar du henne via mail.

Låt bli
Det är inte tillåtet att röka inomhus i någon av byggnaderna.
Det är inte tillåtet att ta med egen alkohol för konsumtion.


mallorn-9.jpgProgram
Mer information om vad som kommer att hända under jublet kommer allt eftersom programmet tar sin form.
Det kommer att bjudas på underhållning och upplevelser. Vi vågar utlova att det blir något för alla. Det blir föredrag, mys vid brasan, skådespel, ceremonier, filmvisning, bastubad, spel, häng i baren, danskurs etc.

För att se mer detalajer om vad som kommer att hända, se ett programbladet. Detta blad får du också när du kommer fram till jubileet. Här hittar du en karta över området.


mallorn-9.jpgBoende
Du som bor i stugorna behöver ta med dig lakan, påslakarn och örngott samt handduk.

Det går också att tälta på området. Anmäl i sådant fall detta till Curufin ([email protected]).


mallorn-9.jpgHar du några frågor?
Om du har frågor angående Forodrims jubileeum är du varmt välkommen att maila Jarl Éowyn ([email protected]) eller Jarl Curufin ([email protected]).


mallorn-9.jpgVilka kommer?
Här finner du en lista över anmälda.

mallorn-9.jpgPris och anmälan
Tyvärr måste vi meddela att jublet är fullbokat. Vid frågor kontakta Curufin ([email protected]).

Priset för jubileet varierar beroende på vilka dagar du vill vara med och om du bor i stugorna som finns vid bankettlokalerna eller om du ordnar boende själv. För medlemmar av Forodrim och inbjudna Tolkien-sällskap kostar deltagande (alla alternativ höjes med 25 % per 1 april):


Vuxna och barn över 12 år: Avgift:
Fredag - söndag, med boende 900 kronor
Lördag - söndag, med boende 850 kronor
Fredag - söndag, utan boende* 700 kronor
Lördag - söndag, utan boende* 650 kronor
Lördag, utan boende* 550 kronor
Medföljande barn 4-12 år (oavset hur länge och boende) 500 kronor
* Boende ordnas av gästen själv, till exempel tältning. Information om tältning kommer senare.


Avgiften, för den som inte är medlem i något Tolkiensällskap, är 25 % högre, exempelvis 1125 kronor för vuxna som är med på hela jublet vid inbetalning senast 31 mars. Efter 31 mars blir priset ytterligare 25 % högre.

Barn som inte behöver egen sovplats, ta del av maten eller ha plats vid bankettbordet får komma gratis. I denna grupp räknas barn upp till och med 3 år. Anmäl dock att småbarn följer med så att detta kan beaktas vid rumsfördelningen.

Avgiften kan betalas pö om pö. När halva avgiften är betalad har man platsgaranti. Dock ska hela avgiften vara betalad 31 mars. Annars är det den högre avgiften som gäller.

Priset inkluderar måltider och dryck till dem. Följande måltider serveras:
fredag: middag
lördag: fukost, lunch, bankett, kaffebord, nattamat
söndag: brunch

Det har talats om att det ska anordnas aktiviteter specifikt för barn. Just nu finns ingen ansvarig för denna del av jubileet.

Avgiften betalas till Forodrims pg 579 509-1.
Ange på betalningen namn, alias och sällskap.

Det går inte att registerar sig längre eftersom jublet är fullbokat.